x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scos basma curată din procesul penal, DSK contraatacă

Scos basma curată din procesul penal, DSK contraatacă

de Sînziana Stancu    |    28 Aug 2011   •   21:00
Scos basma curată din procesul penal, DSK contraatacă

Avocatii americani ai lui Dominique Strauss-Kahn au declarat presei ca nu exclud posibilitatea unei actiuni judiciare impotriva cameristei Nafissatou Diallo, daca "atacurile avo­ca­tilor acesteia vor deveni prea ne­dem­ne" impotriva fostului director FMI. "Deocamdata, nu intentionam sa o dam in judecata pe Nafissatou Diallo. Dar putem face acest lucru in cadrul procedurii civile daca atacurile avocatilor sai vor deveni prea nedemne", a declarat Benjamin Brafman, avocatul care l-a scos bazma curata de DSK, scapandu-l de toate acuzatiile de agresiuni sexuale formulate impotriva lui de camerista de la hotelui Sofitel din New York, dupa incidentul din 14 mai.

Dar chiar daca a scapat de o judecata penala, impotriva lui DSK, avocatii cameristei au formulat si o actiune civila, care are ca obiect acordarea de daune morale. Dupa ce marti, justitia americana a decis sa renunta la toate acuzatiile de delicte sexuale aduse impotriva lui, DSK a transmis in zilele imediat urmatoare, prin avocatii sai, mesajul ca nu ar intentiona sa-i dea nici un sfant femeii de culoare. Iar acum, prin aceste noi declaratii, se pare ca deja ar incerca sa o intimideze. In procesul penal, avocatii lui DSK au adus tot felul de dovezi, discutabile de altfel, pentru a zdruncina credibilitatea cameristei, dovezi pe baza carora procurorii au stabilit ca Diallo mintise de prea multe ori pentru a mai fi credibila. Au confirmat in schimb ca a avut loc un raport sexual intre ea si DSK, cu mentiunea ca nu se poate sti daca a fost consensual sau nu.

"Daca acest proces va fi infernul pentru DSK, va fi si pentru camerista, pentru ca ii vom pune numeroase intrebari", a avertizat avocatul William Taylor. El si Brafman au criticat si conducerea Hotelului Sofitel din New York, afirmand ca aceasta "nu a colaborat deloc" cu ei. "Initial, hotelul ne-a interzis accesul la anumite documente", a explicat Brafman. Iar Taylor a adaugat: "Stim ca hotelul a comunicat informatii avocatului lui Nafissatou Diallo. De ce nu a facut acest lucru si cu noi?"

×
Subiecte în articol: fmi scandal sexual