x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scuze de la Kim, după uciderea unui oficial sud-coreean

Scuze de la Kim, după uciderea unui oficial sud-coreean

25 Sep 2020   •   20:39
Scuze de la Kim, după uciderea unui oficial sud-coreean

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a prezentat scuze Administraţiei din Coreea de Sud pentru uciderea unui oficial sud-coreean, subliniind că este vorba despre un incident „ruşinos”, care nu ar fi trebuit să se întâmple, scrie BBC.

Kim Jong-un i-a trimis o scrisoare preşedintelui sud-coreean, Moon Jae-In, în care prezintă scuze pentru incident. „Înţeleg presiunile şi dificultăţile asociate eforturilor de a depăşi criza pandemiei. Împărtăşesc din inimă durerea şi suferinţa poporului sud-coreean pentru incidentul ruşinos”, a transmis Kim, conform Preşedinţiei Coreei de Sud. Gestul lui Kim Jong-un de a prezenta scuze este o raritate.

Un cetăţean sud-coreean în vârstă de 47 de ani, funcţionar în cadrul Departamentului Pescuitului, a fost împuşcat mortal de autorităţile nord-coreeene, după ce a intrat cu o ambarcaţiune în apele teritoriale nord-coreene. Cadavrul ar fi fost ars, ceea ce ar indica faptul că autorităţile nord-coreene au primit ordine stricte pentru a opri răspândirea coronavirusului. Phenianul susţine că nu a fost ars cadavrul, ci doar ambarcaţiunea.

 

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un