x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Se poate şi la americani! Ademeniţi la vot cu hamburgeri şi călătorii gratis cu taxiul!

Se poate şi la americani! Ademeniţi la vot cu hamburgeri şi călătorii gratis cu taxiul!

de Agerpres    |    06 Noi 2012   •   23:47

Alegătorii americani din zona metropolitană a Washingtonului erau ademeniţi marţi la urne cu cele mai diverse stimulente, între care meniuri şi călătorii gratuite cu taxiul, relatează agenţia spaniolă de presă EFE.

Potrivit postului de radio local WTOP, toate genurile de afaceri le oferă alegătorilor 'recompense' gratuite, cu toate că, din punct de vedere legal, nu le pot cere să arate cocardele cu declaraţia 'Am votat' pe care o afişează marţi milioane de americani după ce îşi exercită dreptul de vot.

Conform legislaţiei federale, nimeni nu are voie să ofere beneficii materiale sau recompense pentru cetăţenii care votează. De aceea, întreprinzătorii le pun la dispoziţie aceste stimulente tuturor americanilor.

Astfel, clienţii din Washington ai lanţului de restaurante California Tortilla nu trebuie decât să spună 'Am votat' la casă şi primesc gratis un taco, fără a mai trebui să cumpere şi alt fel de mâncare.

Pizzeria Mellow Mushroom a pregătit la rândul ei o petrecere care va începe la ora locală 8 seara şi la care oricine poate veni împreună cu trei 'prieteni' de pe Facebook şi primeşte o halbă de bere gratis.

Compania de taximetre Alexandria Union Cab oferă călătorii gratuite în oraş către oricare centru de vot, între orele 6 dimineaţa şi 9 seara.

În restaurantele lanţului ZBurger, ajunge să spui parola 'ZVote' şi primeşti un hamburger gratis.

Nici cafenelele Starbucks nu s-au lăsat mai prejos şi le oferă clienţilor brăţări tricolore, roşu-alb-albastru, care simbolizează 'indivizibilitatea Uniunii' americane şi în baza cărora aceştia pot merge la secţia lor de vot folosind - evident, gratuit - serviciul de închiriere de maşini Uber.

În fine, numeroase şcoli de yoga din Virginia, Maryland sau Districtul Columbia oferă marţi cursuri gratuite.

×