x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SECRET DE STAT - ZOHRA DATI, COPILUL DISPUTAT/Bebeluş celebru cu tată anonim

SECRET DE STAT - ZOHRA DATI, COPILUL DISPUTAT/Bebeluş celebru cu tată anonim

de Sînziana Stancu    |    11 Ian 2009   •   00:00
SECRET DE STAT - ZOHRA DATI, COPILUL DISPUTAT/Bebeluş celebru cu tată anonim

Micuţa a reuşit să-şi capete statutul de celebritate în pampers chiar de când a venit pe lume, nu datorită mamei sale, nonconformista Rachida Dati, ministrul de Justiţie francez, ci a tatălui său, care este necunoscut deocamdată.



Speculaţiile privind identitatea tatălui copilului circulau şi înainte ca ş să o nască pe Zohra. Însă acum, zvonurile au luat-o razna, presa franceză întrecându-se în cele mai insolite informaţii, pe măsură ce fermecătoarea mămică se încăpăţânează să nu divulge numele bărbatului cu care a conceput fetiţa.
În presa serioasă au răspuns negativ până acum toţi bărbaţii serioşi pe care presa de scandal şi cea satirică i-au bănuit a fi conceput copilul cu fermecătoarea doamnă ministru. Printre ei s-au numărat Jose Maria Aznar, fostul prim-ministru spaniol, despre care site-ul satiric bakchich.info lansase zvonul, citând "un consilier de la ElysÈe, şi surse ale serviciilor secrete marocane", că el ar fi tatăl copilului Rachidei, Bernard Laporte, ministrul francez al sportului, şi Dominique Desseigne, preşedintele grupului de cazinouri şi hoteluri "BarriËre". Dintre toate zvonurile, cel al unei fertilizări "in vitro", cu spermă de la un donator anonim, a fost aproape exclus, pentru simplul fapt că, în Franţa, acest procedeu de inseminare artificială este permis prin lege doar cuplurilor căsătorite, ceea ce nu este şi cazul Rachidei Dati.

SĂRBĂTORI CU SARKOZY. Cercul "suspecţilor" de parte bărbătească a început să se restrângă o dată cu Crăciunul, pe care Rachida l-a petrecut în familia preşedintelui Nicolas Sarkozy, fiind văzută în seara de Ajun mai mult în preajma fratelui mai mic al locatarului de la ElysÈe, Francois Sarkozy. Când Rachida a născut-o pe Zohra, la data de 2 ianuarie, pu-blicaţia Le Parizien scria că Francois, un industriaş din sectorul farmaceutic, în vârstă de 47 de ani, fusese văzut venind noaptea la clinica privată "Muette" împreună cu celălalt frate al preşedintelui francez, Guillaume Sarkozy, în vizită la proaspăta mămică. Informaţia a fost confirmată şi de publicaţia The Times. Ce mai, pentru zvonaci a devenit clar: Francois e tatăl micuţei Zohra! Numai aşa s-ar putea explica şi alte "ciudăţenii" vehiculate de presă în legătură cu Rachida şi cu poziţia sa, care pare privilegiată, în cabinetul lui Sarkozy. De pildă, dacă legătura ei cu fratele mai mic al preşedintelui se va confirma, atunci se explică de ce Rachida, care era la un pas de a fi demisă din funcţie, şi-a menţinut fotoliul ministerial în ciuda tuturor gafelor profesionale şi a relaţiilor pe picior de război cu magistraţii şi avocaţii, despre care doamna ministru nu mai avea nici un cuvânt bun de spus în ultimul timp.
Şi promisiunile ei de a sta numai două zile în concediu de maternitate după ce va naşte i-au mirat pe francezi, în special pe mamele care nu credeau că o femeie de 43 de ani, aflată la prima naştere şi aceea prin cezariană, poate avea atâta energie... Şocul s-a produs însă când Rachida şi-a respectat "promisiunea" şi s-a reîntors la minister nu chiar după două zile, ci după cinci, ţinând morţiş să fie prezentă la speech-ul preşedintelui francez, ţinut joi în faţa magistraţilor de la Curtea de Casaţie.
Rachida a devenit, prin numirea sa în echipa lui Sarkozy, simbolul diversităţii etnice în politica franceză, remarcându-se ca fiind cel mai cunoscut politician arab din Franţa.

"Nu înţeleg de ce ocup în continuare primele pagini ale revistelor mondene. Viaţa mea privată este complicată şi o ţin departe de presă. Nu voi spune nimic despre ea"
Rachida Dati

"În SUA, Condoleezza Rice nu a suferit acelaşi tratament. Nimeni nu s-a întrebat dacă ea s-a culcat cu cineva pentru a ajunge acolo, dacă diplomele ei sunt false"
Esther Benbassa, istoric

×
Subiecte în articol: externe rachida