x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secret Service a schimbat 12 agenţi care urmau să asigure securitatea preşedintelui Obama în Columbia

Secret Service a schimbat 12 agenţi care urmau să asigure securitatea preşedintelui Obama în Columbia

14 Apr 2012   •   07:42
Secret Service a schimbat 12 agenţi care urmau să asigure securitatea preşedintelui Obama în Columbia

Chiar in ziua in care presedintele SUA, Barack Obama, a sosit in orasul columbian Cartagena, acolo unde urmeaza sa participe la summitul Americilor, Serviciul Secret a decis inlocuirea a 12 agenti care faceau parte din dispozitivul de securitate.

Chiar daca, oficial, nu au fost dezvaluite motivele acestei decizii, potrivit Washington Post, agentii erau implicati intr-o retea de prostitutie locala.

Purtatorul de cuvant al Secret Service s-a limitat la a declara ca "mai multi agenti au fost inlocuiti pentru comportament inadecvat. Securitatea presedintelui nu va fi afectata."

La summitul de la Cartagena vor participa mai mult de 30 de sefi de stat sau de guvern din America de Sud, Centrala si de Nord. Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, boicoteaza reuniunea in semn de protest fata de excluderea Cubei de la acest summit, in timp ce prezenta lui Hugo Chavez sta sub semnul intrebarii.

×