x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretarul General al ONU îi cere lui Trump să nu renunţe la acordul nuclear cu Iranul

Secretarul General al ONU îi cere lui Trump să nu renunţe la acordul nuclear cu Iranul

03 Mai 2018   •   18:04
Secretarul General al ONU îi cere lui Trump să nu renunţe la acordul nuclear cu Iranul

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, i-a cerut lui Donald Trump să nu părăsească acordul internaţional care previne folosirea armelor chimice de către Iran, scrie BBC.

Într-un interviu acordat celor de la BBC, Antonio Guterres a spus că a existat un adevărat risc de război în 2015, când înţelegerea nu a fost menţinută.

Donald Trump a fost un critic vehement al înţelegerii prin care Iranul este de acord să-şi limiteze programul nuclear în schimbul ridicării sancţiunilor. Preşedintele SUA se va gândi la o decizie până pe 12 mai.

Secretarul General al ONU a spus pentru BBC că înţelegerea încheiată cu Iranul a fost “o importantă victorie diplomatică”, care ar trebui menţinută. “Nu ar trebui să renunţăm la el până când un avem o alternativă bună”, a spus acesta. “Ne confruntăm cu vremuri periculoase”.

Tensiunile au venit la doar câteva zile după ce Israel a dezvăluit “documente nucleare secrete” prin care acuză Iranul că a cumpărat în secret arme nucleare.

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a afirmat că documentele oferă dovezi clare că înţelegerea nucleară din era Obama a fost “construită pe minciuni”.

×