x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şefa locală a a unui partid spaniol, împuşcată mortal în plină stradă

Şefa locală a a unui partid spaniol, împuşcată mortal în plină stradă

13 Mai 2014   •   08:10
Şefa locală a a unui partid spaniol, împuşcată mortal în plină stradă

Şefa filialei Partidului Popular din Leon, Isabel Carrasco, care era şi şefa reprezentanţei legislativului spaniol în regiune, a fost împuşcată mortal luni seară. Potrivit postului public de televiziune din Spania, poliţia cercetează ipoteza unei răzbunări personale.Două femei, mamă şi fiică, au fost arestate, iar cea din urmă tocmai fusese concediată din cadrul instituţiei regionale pe care o conducea Carrasco.

Femeile arestate sunt soţia, respectiv fiica unui comisar şef de poliţie din Astorga, iar potrivit martorilor, citaţi de EFE, una dintre femei ar fi împuşcat-o de trei ori pe Isabel Carrasco şi ulterior ar fi încercat să fugă cu maşina pe care o parcase la aproximativ 150 de metri distanţă. În interiorul maşinii autorităţile au găsit mănuşi şi o şapcă, însă nu şi arma crimei.

Isabel Carrasco trebuia să asiste luni seară la un eveniment electoral în Valladolid. Acesta a fost ulterior suspendat, aşa cum s-a petrecut cu toate evenimentele programate de partidele politice spaniole, aflate în campania electorală pentru alegerile europene din 25 mai. Toate formaţiunile politice au transmis condoleanţe familiei şi şi-au exprimat solidaritatea cu rudele politicienei ucise, în vârstă de 59 de ani.

×
Subiecte în articol: politician Spania impuscat mortal