x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful diplomației ruse: Relațiile cu Germania "nu trec prin cel mai bun moment"

Șeful diplomației ruse: Relațiile cu Germania "nu trec prin cel mai bun moment"

14 Aug 2016   •   22:50
Șeful diplomației ruse: Relațiile cu Germania "nu trec prin cel mai bun moment"

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat duminică că Rusia nu este de vină pentru actualul nivel scăzut al relațiilor dintre Moscova și Berlin, transmite DPA.

"Relațiile germano-ruse nu trec prin cel mai bun moment", a spus Lavrov, la sosirea la Ekaterinburg, capitala regiunii ruse Sverdlovsk Oblast, potrivit agenției Interfax.

Șeful diplomației ruse urmează să aibă o întrevedere luni, la Ekaterinburg, cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, să discute cu studenții despre relațiile diplomatice dintre Rusia și Germania, îndeosebi în ceea ce privește modul de relaționare pe teme precum conflictele din Siria și din estul Ucrainei.

Relațiile dintre cele două țări au avut de suferit după ce Rusia a ocupat și a anexat provincia ucraineană Crimeea, la începutul lui 2014. Lavrov a declarat că, în ciuda nivelului scăzut, relațiile cu Germania reprezintă principala prioritate și că omologul său german înțelege cât de important este contactul cu noile generații pentru viitorul acestor relații.

AGERPRES

×