x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful OMV este investigat în Austria pentru folosirea de date confidenţiale la achiziţia de acţiuni

Şeful OMV este investigat în Austria pentru folosirea de date confidenţiale la achiziţia de acţiuni

06 Aug 2009   •   00:00

Autoritatea austriacă de reglementare în sectorul financiar a cerut, joi, procuraturii să stabilească dacă directorul general al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, trebuie pus sub acuzare pentru folosirea unor informaţii confidenţiale, la achiziţia unor acţiuni ale grupului, potrivit Wall Street Journal.



Ruttenstorfer a cumpărat, la 23 martie, acţiuni OMV în valoare de 620.444 de euro, cu o săptămână înainte ca grupul să anunţe acordul de vânzare a participaţiei de 20,2% la compania ungară MOL, pentru 1,4 miliarde de euro, sumă de două ori mai mare decât preţul pieţei. Acordul a dus la aprecierea acţiunilor OMV cu peste 3%.

Autoritatea a investigat cazul din luna aprilie, iar marţi a înaintat concluziile procuraturii, a relatat publicaţia.

OMV a anunţat într-un comunicat că suspiciunile referitoare la Ruttenstorfer sunt nefondate, acesta acţionând corect, într-o manieră transparentă.

"Investiţia la OMV făcută de Ruttenstorfer a fost comunicată autorităţilor şi publicului prin postarea pe site-ul grupului. Nu există nicio legătură cu vânzarea participaţiei la MOL", se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al procuraturii, Gerald Jarosch, a declarat că autoritatea de reglementare a fost solicitată şi investigheze în continuare unele detalii şi, după evaluarea noilor informaţii, va decide dacă Ruttenstorfer va fi pus sub acuzare.

În Austria, folosirea de informaţii confidenţiale se pedepseşte cu maximum trei ani de închisoare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe