x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful poliției japoneze vrea să demisioneze după uciderea fostului premier Abe

Șeful poliției japoneze vrea să demisioneze după uciderea fostului premier Abe

25 Aug 2022   •   14:30
Șeful poliției japoneze vrea să demisioneze după uciderea fostului premier Abe
Sursa foto: flickr.com

Șeful Agenției Naționale de Poliție din Japonia a declarat, joi, că vrea să demisioneze pentru a-și asuma responsabilitatea față de împușcarea fostului prim-ministru Shinzo Abe în luna iulie, relatează Reuters.

Remarcile făcute de Itaru Nakamura reprezintă cea mai importantă consecință a asasinării fostului premier.

Securitatea în orașul Nara, situat în vestul țării, pe 8 iulie, ziua în care a fost împușcat, a fost considerată în general ca fiind insuficientă, au declarat experții.

Gărzile de corp ar fi putut să-l salveze pe Abe, protejându-l sau scoțându-l din linia de tragere în cele 2,5 secunde dintre prima împușcătură ratată și cea de-a doua rundă de focuri de armă fatală, au declarat pentru Reuters 8 experți în securitate care au analizat imaginile.

Oficialii japonezi, inclusiv premierul Fumio Kishida, au recunoscut deficiențele în securitatea din jurul apariției lui Abe la evenimentul de campanie electorală.

Agenția Națională de Poliție a declarat anterior pentru Reuters că uciderea a fost rezultatul faptului că poliția nu și-a îndeplinit responsabilitățile, adăugând că a înființat o echipă pentru a revizui măsurile de securitate și protecție și pentru a elabora măsuri preventive.

×
Subiecte în articol: japonia Shinzo Abe