x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful securităţii naţionale siriene, ucis în atentatul de la Damasc

Şeful securităţii naţionale siriene, ucis în atentatul de la Damasc

20 Iul 2012   •   12:52
Şeful securităţii naţionale siriene, ucis în atentatul de la Damasc

Seful serviciului securitatii nationale siriene Hisham Ihtiar a murit vineri, in urma ranilor suferite in atentatul de miercuri de la Damasc, in care au mai fost ucisi alti trei oficiali de rang inalt din domeniul securitatii, a anuntat televiziunea de stat, informeaza Mediafax. Organizatia nonguvernamentala (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care a anuntat moartea generalului Ihtiar, preciza totodata ca starea sanatatii ministrului de Interne Mohammad Ibrahim al-Shaar "nu era stabila".

La Damasc au loc funeralii nationale pentru ministrul Apararii Dawd Rajha, adjunctul acestuia si cumnatul lui Bashar al-Assad, Assef Shawkat precum si pentru Hassan Turkmani, seful celulei insarcinate cu reprimarea revoltei care afecteaza regimul incepand din martie 2011, toti trei ucisi in atentat.

Hisham Ihtiar, in varsta de 71 de ani, detinea un rol-cheie in cadrul reprimarii. El figura, de la 23 mai 2011 pe lista cu persoane sanctionate de catre Uniunea Europeana (UE). Pe 20 mai el a fost deja vizat, alaturi de alti oficiali ai regimului, de o tentativa de otravire.

×