x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de șoferi din Londra au fost amendați din cauza unui semn de circulație amplasat greșit

Sute de șoferi din Londra au fost amendați din cauza unui semn de circulație amplasat greșit

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2024   •   21:00
Sute de șoferi din Londra au fost amendați din cauza unui semn de circulație amplasat greșit

Sute de șoferi din Londra au fost amendați din cauza unui semn de circulație amplasat greșit, susține reprezentantul unei case de avocatură, citat de Sky News. Semnul care limita viteză la 50 mph (50 de mile pe oră) a fost montat pe o stradă în care viteza maximă admisă este de 40 mph.

Limita de viteză pe sectorul de drum din sud-estul Londrei a fost redusă anul trecut. În zonă sunt mai multe semne pe care scrie 40 mph, susține Poliția Metropolitană. Totuși, semnul cu 50 mph i-a indus în eroare pe mulți șoferi, obligând autoritățile să declanșeze o anchetă.

„Pentru o perioadă scurtă, un semn incorect de 50 de mph a fost plasat ilegal într-un loc de pe drum de către cineva care nu a fost autorizat de TfL să-l plaseze acolo, punând oamenii care călătoresc în pericol. Acesta a fost imediat înlocuit cu semnalizarea corectă de 40 mph. Toate celelalte semnalizări sunt corecte și conforme cu reglementările”, au transmis reprezentanții Transport for London.

Sute de persoane au fost afectate de semnul montat greșit.

„Am fost contactați în ultima săptămână de aproximativ 400 sau 500 de persoane, dintre care aproximativ 100 până la 150 riscă să-și piardă licența din această cauză”, a declarat Dominic Smith, director la Patterson Law, o firmă specializată în infracțiuni auto.

Poliția Metropolitană a transmis că amenzile sunt „în limitele legii”. O altă decizie ar putea fi luată în funcție de rezultatele anchetei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: semn Londra amenzi