x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Senatorii italieni primesc subvenţii pentru masa de prânz. Salariul lor este de ”doar” 12.000 de euro pe lună

Senatorii italieni primesc subvenţii pentru masa de prânz. Salariul lor este de ”doar” 12.000 de euro pe lună

14 Aug 2011   •   12:04

Turistii din Roma stiu deja ca este greu sa gasesti o masa ieftina in restaurantele din capitala Italiei. Aceeasi probelma o au si localnicii, care, pentru un singur fel de mancare intr-un local din centrul Romei trebuie sa plateasca intre 12 si 14 euro. Exista insa si oameni care pot manca trei feluri pentru mai putin de 8 euro, chiar in inima capitalei - senatorii italieni.

Pranzul la 'Palazzo Madama', cladirea administrativa a Senatului italian, este subventionat de stat.

Astfel, o portie de 'Prosciutto con melone' ii costa pe senatori 2,33 euro (10 lei), orezul cu calcan si flori de dovlecel costa 3,34 de euro (10 lei si un ban), iar spaghetele cu ansoa 1,60 euro (6,85 lei). Pana si pestele spada la gratar costa doar 3,55 euro (15 lei). Iar daca senatorii se decid sa bea si o cafea, mai trebuie sa scoata din buzunar 30 de eurocenti (1,3 lei).

Aceste detalii au iesit la iveala dupa ce italienii aflasera si de alte beneficii ale senatorilor, cum ar fi calatorii gratuite in strainatate sau abonamente subventionate la frizer, totul in conditiile in care un senator italian are un salariu de 12.000 de euro pe luna.

Recent, presedintele Giorgio Napolitano a rechemat ministrii din vacanta pentru a discuta despre reduceri bugetare in valoare de 48 de miliarde de euro, care sa preintampine falimentul statului.

Luna trecuta, in schimb, parlamentarii au adoptat un amendament prin care salariile lor vor fi protejate de eventualele taieri bugetare. Cu peste 140.000 de euro pe an, plus beneficii, parlamentarii italieni sunt in topul european al salariilor.

×