x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Senatul italian a aprobat noile măsuri de austeritate

Senatul italian a aprobat noile măsuri de austeritate

11 Noi 2011   •   08:42
Senatul italian a aprobat noile măsuri de austeritate


UPDATE 14:35 - Senatul italian a aprobat proiectul de lege al noilor masuri de austeritate. Proiectul de lege a fost aprobat cu 156 de voturi pentru si 12 impotriva. Un singur senator s-a abtinut. Sambata se vor dezbate la Camera Deputatilor masurile de austeritate prezentate la sfarsitul lunii octombrie la Bruxelles. Potrivit AFP, dupa adoptarea acestor masuri, premierul Silvio Berlusconi ar urma sa demisioneze si sa fie inlocuit de fostul comisar UE Mario Monti.

Senatul italian urmeaza sa voteze, astazi, masurile de austeritate promise de Guvern Uniunii Europene, esentiale pentru a evita scaparea de sub control a crizei datoriilor de stat. Proiectul de lege a fost aprobat, joi, de comisia de buget din Senat si ar trebui sa treaca fara probleme.

Fostul comisar european Mario Monti, a devenit in ultimele zile principalul favorit la postul de premier, dupa ce Silvio Berlusconi si-a pierdut majoritatea parlamentara marti, in urma unui vot privind raportul de buget pe 2010.

Berlusconi a promis ca va demisiona odata ce masurile de austeritate vor fi aprobate in ambele camera ale Parlamentului. Daca va trece Senat, legea urmeaza sa fie supusa, sambata, votului in Camera Deputatilor.

×