x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serbia s-ar putea vedea nevoită să distrugă 500 de mii de doze de vaccin A(H1N1)

Serbia s-ar putea vedea nevoită să distrugă 500 de mii de doze de vaccin A(H1N1)

25 Ian 2010   •   00:00

Peste 500.000 de doze de vaccin împotriva gripei de tip A(H1N1) vor trebui distruse dacă vaccinarea populaţiei se menţine la acelaşi nivel în Serbia, notează cotidianul Blic. Potrivit standardelor UE, scrie Mediafax, dacă vor rămâne foarte multe doze de vaccin neutilizate, acestea vor trebui distruse.



Astfel, se vor pierde nu numai cei 799 de dinari sârbeşti (8,2 euro) pentru fiecare vaccin, ci vor fi necesare fonduri suplimentare pentru distrugerea dozelor neutilizate, potrivit Blic. Interesul cetăţenilor faţă de acest vaccin continuă să scadă. Din 855.700 de doze livrate Serbiei, numai 142.025 au fost utilizate. În prezent deşeurile medicale sunt transportate în străinătate pentru a fi distruse, ceea ce se va întâmpla şi cu vaccinul.

Milan Jovanovici, din cadrul institutului de sănătate Batut, citat de Blic, a declarat că majoritatea deşeurilor medicale sunt transportate în Austria pentru a fi distruse.

Oficialii afirmă însă că este prea curând pentru a vorbi despre dozele de vaccinuri care vor rămâne neutilizate, imunizarea încheindu-se abia la sfârşitul lui februarie sau începutul lui martie, când se aşteaptă vârful celui de-al treilea val al epidemiei.

×
Subiecte în articol: externe