x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov anunță noua strategie externă a Rusiei: "Se va concentra pe nevoia de a pune capăt monopolului Occidentului"

Serghei Lavrov anunță noua strategie externă a Rusiei: "Se va concentra pe nevoia de a pune capăt monopolului Occidentului"

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2023   •   17:00
Serghei Lavrov anunță noua strategie externă a Rusiei: "Se va concentra pe nevoia de a pune capăt monopolului Occidentului"
Sursa foto: Hepta

Politica externă a Federației Ruse se va axa pe sfârșitul dominației occidentale asupra lumii, spune șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, citat de Reuters.

''Conceptul reînnoit al politicii noastre externe se va concentra pe nevoia de a pune capăt monopolului Occidentului asupra modelării cadrului vieţii internaţionale. Astăzi, Statele Unite şi sateliţii lor duc un război hibrid total contra noastră, pe care l-au pregătit mulţi ani, folosindu-se de extremiştii naţionalişti ucraineni'', a declarat acesta în fața deputaților din Duma de Stat. 

Totodată, Lavrov a menționat alianța cu China pentru crearea unei lumi multipolare. 
''Împreună cu prietenii noştri chinezi, lucrăm pentru a ne consolida cooperarea strategică bilaterală, care a ajuns la un nivel de încredere fără precedent în istorie. Legătura între politicile externe ale Moscovei şi Beijingului stabileşte fundamentele arhitecturii multilaterale emergente şi serveşte ca factor de echilibru şi stabilitate în afacerile mondiale'', a explicat înaltul demnitar rus. 

Mai mult, Rusia se îndreaptă și spre o cooperare strategică privilegiată cu India dar are relații apropiate și cu Turcia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Egipt, Iran, Brazilia, Africa de Sud, potrivit ministrului rus de Externe. 

×