x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov ATENȚIONEAZĂ: Trimiterea forțelor de menținere a păcii în Ucraina poate duce la o confruntare directă Rusia-NATO

Serghei Lavrov ATENȚIONEAZĂ: Trimiterea forțelor de menținere a păcii în Ucraina poate duce la o confruntare directă Rusia-NATO

23 Mar 2022   •   12:47
Serghei Lavrov ATENȚIONEAZĂ: Trimiterea forțelor de menținere a păcii în Ucraina poate duce la o confruntare directă Rusia-NATO
Sursa foto: Hepta

Trimiterea forțelor de menținere a păcii în Ucraina poate provoca o confruntare directă între Rusia și NATO, atrage atenția ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Reuters.

Ideea a fost exprimată de Polonia care a spus că în Ucraina ar trebui trimisă o misiune internațională de pace dar aceasta să aibă și mijloacele necesare pentru a se apăra.

"Colegii noştri polonezi au declarat deja că acum va avea loc un summit NATO şi că este necesar de trimis trupe de menţinere a păcii în Ucraina. Sper că ei înţeleg despre ce este vorba. Va fi o ciocnire directă între forţele ruse şi cele ale Alianţei Nord-Atlantice, pe care nu numai că toată lumea dorește să o evite, dar mai şi spuneau că aşa ceva nu ar trebui să aibă loc în principiu", a atras atenția Lavrov. 

Totodată, acesta a acuzat că Statele Unite pun în dificultate negocierile ruso-ucrainene cu scopul de a domina ordinea mondială. 

"Negocierile sunt dificile, partea ucraineană îşi schimbă constant poziţia. Este greu să scapi de impresia că ai noștri colegi americani îi ţin de mână pe ucraineni", a precizat Lavrov, la  o întâlnire cu un grup de studenţi şi profesori de la cunoscutul Institut de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse (MGIMO).

×