x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Serghei Lavrov despre trimiterea de avioane F-16 în Ucraina: "Obiectivul este înfrângerea strategică a Rusiei"

UPDATE Serghei Lavrov despre trimiterea de avioane F-16 în Ucraina: "Obiectivul este înfrângerea strategică a Rusiei"

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2023   •   18:59
UPDATE Serghei Lavrov despre trimiterea de avioane F-16 în Ucraina: "Obiectivul este înfrângerea strategică a Rusiei"
Sursa foto: Hepta

Rusia reacționează la anunțul președintelui american Joe Biden privind furnizarea Ucrainei de avioane militare F-16 de către aliați.

Șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, acu8ză G7 că urmărește „dubla restricţionare” a Rusiei şi Chinei prin deciziile adoptate la summitul de la Hiroshima, scrie Reuters.

El reafirmă faptul că statele occidentale vor îngrângerea strategică a Federației Ruse. 

„Obiectivul a fost formulat tare şi deschis. Să fie înfrântă Rusia pe câmpul de luptă, dar să nu se oprească aici, ci să o elimine drept competitor strategic”, spune Lavrov.

ȘTIRE INIȚIALĂ "Țările occidentale continuă să urmeze calea escaladării conflictului ucrainean. Federația Rusă va ține cont de intenția lor de a transfera avioane de luptă F-16 la Kiev. Aceasta implică riscuri colosale pentru ele însele. În orice caz, acest lucru va fi luat în considerare în toate planurile noastre, şi avem toate mijloacele necesare pentru a atinge obiectivele stabilite ", a spus Aleksandr Gruşko, adjunctul diplomației de la Moscova, scrie TASS.

Joe Biden a spus, în cadrul  summitului G7 de la Hiroșima, că SUA sprijină trimiterea de avioane F-16 de către statele NATO în Ucraina și antrenarea piloților. 
 

×