x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov va prezida în aprilie o reuniune a ONU la New York

Serghei Lavrov va prezida în aprilie o reuniune a ONU la New York

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2023   •   23:00
Serghei Lavrov va prezida în aprilie o reuniune a ONU la New York
Sursa foto: Hepta

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, va prezida la New York o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în aprilie, lună în care Rusia va deţine preşedinţia rotativă a organului executiv al Naţiunilor Unite, relatează AFP.

"Un alt eveniment-cheie al preşedinţiei ruse va fi dezbaterea publică de înalt nivel a Consiliului (de Securitate) despre 'Un multilateralism eficient prin apărarea principiilor Cartei Naţiunilor Unite'. Această reuniune va fi prezidată de ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov", a declarat presei purtătoarea sa de cuvânt, Maria Zaharova.

Ea a precizat că Lavrov intenţionează de asemenea să prezideze o sesiune de dezbatere despre Orientul Mijlociu la 25 aprilie.

Anterior joi, Ucraina a calificat viitoarea preşedinţie a Consiliului de Securitate al ONU drept o "glumă proastă".

"Rusia şi-a uzurpat locul. Ea derulează un război colonial. Preşedintele său este un criminal de război căutat de CPI pentru răpire de copii", a spus ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba.

Rusia urmează să preia conducerea organului executiv al Naţiunilor Unite începând de sâmbătă, pentru întreaga lună aprilie, urmându-i Mozambicului.

La ONU, Rusia spune că se confruntă cu "Occidentul colectiv", care a ostracizat-o de naţiunile lumii de la lansarea ofensivei sale militare din Ucraina, în februarie 2022.

Ultima vizită a lui Lavrov la Naţiunile Unite la New York datează din septembrie anul trecut, în timpul Adunării Generale.

×
Subiecte în articol: serghei lavrov New York