x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serverele WikiLeaks se află într-un buncăr anti-nuclear din Suedia

Serverele WikiLeaks se află într-un buncăr anti-nuclear din Suedia

03 Dec 2010   •   11:26

O companie numită Bahnhof găzduieşte în prezent site-ul pe servere aflate într-o peşteră dintr-un munte situat în apropiere de Stockholm, loc potrivit pentru un film cu James Bond, potrivit presei.

"Dacă fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, încearcă să se transforme într-un personaj negativ în stilul filmelor cu Bond, a reuşit: atacul continuu vizând (serverele care găzduiesc - n.red.) WikiLeaks i-au obligat pe angajaţii săi să mute site-ul într-un centru de date fortificat, aflat într-un buncăr din timpul Războiului Rece, rezistent la atacuri nucleare şi închis în piatră", scrie MIT Technology Review.

Forbes oferă mai multe detalii despre acest centru: "Centrul care găzduieşte datele WikiLeaks la 30 de metri sub pământ, într-un buncăr din perioada Războiului Rece, săpat într-un deal din centrul Stockholmului. Centrul are o singură intrare, uşi de metal cu o grosime de o jumătate de metru şi generatoare de rezervă scoase de pe submarine nucleare".

Pe YouTube au fost publicate înregistrări video cu buncărul, iar pe Flickr şi pe site-ul Bahnhoff apar fotografii.

Într-o înregistrare video, centrul este descris drept unul dintre cele mai perfomante din lume, adecvat pentru "un personaj negativ din filmele cu James Bond". De altfel, un bărbat care se prezintă drept directorul Bahnhof afirmă că centrul a fost inspirat din "science-fiction şi din filmele cu James Bond".

Contactată de CNN, compania nu a comentat deocamdată informaţiile.

×