x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serviciul de informaţii interne israelian, Shin Beth, i-a interzis ministrului Mediului să se ducă la o conferinţă ONU

Serviciul de informaţii interne israelian, Shin Beth, i-a interzis ministrului Mediului să se ducă la o conferinţă ONU

28 Aug 2012   •   09:37
Serviciul de informaţii interne israelian, Shin Beth, i-a interzis ministrului Mediului să se ducă la o conferinţă ONU

Shin Beth, serviciul de informatii interne israelian, i-a interzis din "motive de securitate" ministrului Mediului, Gilad Erdan, sa se duca la o conferinta ONU asupra schimbarii climatice ce va avea loc la sfarsitul lui noiembrie in Qatar, a anuntat marti o putatoare de cuvant, relateaza AFP.

"Shin Beth a interzis vizita ministrului din cauza refuzului autoritatilor din Qatar de a permite agentilor sai sa asigure o protectie armata intregii delegatii israeliene", a afirmat pentru AFP Miri Shaul, purtatoarea de cuvant al Ministerului Mediului.

"Fara acordul Shin Beth, care este mai ales responsabil de protectia personalitatilor si delegatiilor oficiale in strainatate, nicio vizita nu poate avea loc", a adaugat Shaul.

Potrivit ei, au fost stabilite contacte cu oficiali ONU "pentru a se incerca gasirea unei solutii pe langa autoritatile din Qatar".

ONU organizeaza in perioada 26 noiembrie-7 decembrie aceasta conferinta asupra schimbarilor climatice.

La randul sau, Erdan a subliniat pentru radioul public ca absenta unei delegatii israeliene "risca sa provoace daune importante pentru tara noastra in masura in care deciziile care vor fi luate vor privi si Israelul".

"Israelul risca sa nu poata prezenta realizarile sale in materie de lupta impotriva incalzirii climatice si permite tarilor arabe si statelor care ne sunt ostile sa adopte niste acorduri care nu ne vor fi favorabile", a adaugat ministrul.

Qatar a intrerupt relatiile diplomatice cu statul evreu si a inchis misiunea comerciala israeliana la Doha pentru a protesta fata de ofensiva israeliana din Fasia Gaza in perioada decembrie 2008-ianuarie 2009.

Insa in mai 2010, ministrul israelian al Industriei, Comertului si Muncii din acea perioada, Binyamin Ben Eliezer, a participat la o reuniune economica internationala in Qatar.

Acesta era primul membru al unui Guvern israelian care mergea in Qatar de la vizita lui Tzipi Livni in noiembrie 2008, care in acea perioada era ministrul Afacerilor Externe.

×