x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Shakira despre taxe: Au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să saliveze

Shakira despre taxe: Au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să saliveze

22 Sep 2022   •   18:30
Shakira despre taxe: Au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să saliveze

Vedeta columbiană Shakira promite să lupte împotriva a ceea ce declară a fi acuzații "false" ale autorităților spaniole că a evitat plata a 14,5 milioane de euro în taxe: „Au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să saliveze”.

Au apărut primele comentarii publice ale Shakirei cu privire la cazul în care ar putea fi trimisă la închisoare pentru o perioadă de până la 8 ani.

Shakira, în vârstă de 45 de ani, este judecată în Spania, fiind acuzată că nu a plătit impozite între 2012 și 2014, perioadă în care a declarat că a dus o "viață nomadă", scrie Reuters.

"Trebuie să lupt pentru ceea ce cred, pentru că sunt acuzații false", a declarat cântăreața pentru revista Elle într-un interviu publicat miercuri online în Statele Unite și care urmează să apară în ediția tipărită din octombrie: "Nu le datorez nimic".

Documentul procurorului, consultat de Reuters, afirmă că Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare an în Spania între 2012 și 2014, iar în mai 2012 a cumpărat o casă de familie în Barcelona. În luna iulie a anului trecut, un judecător spaniol a declarat că a văzut "suficiente dovezi" pentru ca Shakira să fie judecată. Un al doilea judecător a respins apelul ei împotriva acestei decizii în luna mai.

Shakira, care în iulie a respins o înțelegere cu procurorul pentru a soluționa cazul, spune că autoritățile au venit după ea doar când au aflat că se întâlnește cu fotbalistul Gerard Pique de la FC Barcelona, care este spaniol.

"În timp ce eu și Gerard ne întâlneam, eu eram într-un turneu mondial. Am petrecut mai mult de 240 de zile în afara Spaniei, așa că nu aveam cum să mă calific ca rezidentă", a spus ea.

"Autoritățile fiscale spaniole au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să saliveze. Este clar că au vrut să meargă după acei bani indiferent de situație", a susținut cântăreața.

Shakira a adăugat că a plătit deja ceea ce biroul fiscal spaniol a spus că datorează înainte de proces.

Ea s-a declarat încrezătoare că s-a comportat corect și transparent încă de la început, sugerând că autoritățile spaniole "au recurs la o campanie de presă obscenă" pentru a-i afecta reputația.

Combinația dintre separarea sa recentă de Pique, lupta pentru custodia celor doi copii ai lor, boala tatălui său și "lupta pe diferite fronturi" a însemnat că se confruntă cu "probabil cel mai întunecat moment din viața mea", a declarat cântăreața.

Un purtător de cuvânt al procuraturii spaniole nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

(sursa: Mediafax)

×