x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Shanghai din nou în alertă. China se luptă cu focarele de COVID

Shanghai din nou în alertă. China se luptă cu focarele de COVID

07 Iul 2022   •   20:05
Shanghai din nou în alertă. China se luptă cu focarele de COVID

Abia ieșit dintr-un blocaj dureros de 2 luni, Shanghai este din nou în alertă maximă. Încearcă să izoleze infecțiile COVID legate de serviciile de karaoke care au loc ilegal.

Milioane de oameni din Shanghai au stat la coadă joi pentru a treia zi de testare în masă împotriva COVID-19, în timp ce autoritățile din mai multe orașe chineze se străduiesc să elimine noi focare care au reaprins îngrijorările legate de creșterea celei de-a doua economii mondiale, notează Reuters.

Dacă oficialii nu reușesc să împiedice răspândirea virusului, ar putea fi nevoiți să invoce restricții majore și prelungite privind deplasările locuitorilor, în cadrul strategiei chineze "zero COVID".

Abia ieșit dintr-o izolare dureroasă de două luni, Shanghai îndemnă localurile de karaoke să respecte regulile COVID și să se asigure că oamenii au fost supuși unor teste. Reacția vine după ce orașul se luptă să izoleze infecțiile venite dintr-o sală de karaoke redeschisă ilegal și dintr-un restaurant care a oferit servicii de karaoke fără licență.

Qiu Shijia, rezident în Shanghai, are un mesaj pentru proprietarii acestora: "Nu vă forțați norocul".

Qiu s-a numărat printre numeroșii rezidenți cu care Reuters a vorbit în cel mai populat oraș din China care se temeau de o revenire la restricțiile care au provocat stres și dificultăți financiare pentru mulți oameni și au perturbat lanțurile de aprovizionare globale și comerțul de peste mări.

"O reapariție a Omicron nu reprezintă o problemă în majoritatea celorlalte țări, dar rămâne o problemă predominantă pentru economia chineză", au scris analiștii Nomura într-o notă, referindu-se la varianta COVID, foarte transmisibilă.

Cele mai recente epidemii din China au cântărit asupra prețurilor activelor globale în această săptămână. Întrucât China este "de departe cel mai mare centru de producție din lume, orice nou val de Omicron va avea probabil un impact deloc neglijabil", au adăugat aceștia.

Locuitorilor din multe dintre cele 16 districte din Shanghai li s-a ordonat să facă două teste COVID-test obligatorii între marți și joi.

Aceștia fac frecvent teste autoadministrate pentru a intra în centrele comerciale sau pentru a călători cu mijloacele de transport în comun și trebuie, de asemenea, să participe la testele din întregul oraș în fiecare weekend până la sfârșitul lunii iulie.

Shanghai a raportat 54 de noi cazuri de COVID transmise la nivel local pentru miercuri, față de 24 în ziua precedentă. Doar două dintre aceste 54 de cazuri au fost găsite în comunitate, restul fiind în carantină.

În total, China continentală a raportat 338 de noi cazuri locale de COVID pentru miercuri, în scădere de la 353, fără noi decese, cifre pe care majoritatea țărilor le-ar considera acum nesemnificative.

(sursa: Mediafax)

×