x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sharon nu exclude eliminarea lui Arafat

Sharon nu exclude eliminarea lui Arafat

03 Apr 2004   •   00:00

„Yasser Arafat n-are nici o asigurare de viata". Nu sunt vorbele unui angajat al vreunei societati de asigurari, ci ale premierului israelian Ariel Sharon.

Prin cuvintele sale, acesta a vrut sa sublinieze faptul ca nu exclude eliminarea - fizica - a presedintelui palestinian Yasser Arafat.

IRONIC. Mergand pe aceeasi linie, Sharon a declarat ca nu-i poate propune lui Arafat sa se simta protejat si nici vreunei companii de asigurari sa-i faca acestuia o polita pe viata, noteaza cotidianul israelian „Haaretz", care reda afirmatiile premierului.

CONSECVENT. Sharon n-a glumit. Iar „Haaretz" nu risca deloc sa fie acuzat ca a rastalmacit cuvintele premierului. Pentru ca acesta a facut declaratii similare si cotidienelor „Yediot Aharonot" si „Maariv", adaugand ca are aceleasi pareri si despre liderul miscarii siite libaneze proiraniene Hezbollah, seicul Hassan Nasrallah.

Cei drept seful Statului Major a lasat sa se inteleaga, la 23 martie, ca Arafat si Nasrallah ar putea fi si ei asasinati, dupa uciderea de catre armata israeliana a liderului spiritual al miscarii Hamas, seicul Ahmed Yassin.

Incercuit de armata israeliana, Arafat este blocat din decembrie 2001 in cartierul sau general din Ramallah, in Cisiordania, iar Cabinetul de securitate israelian a luat, in septembrie 2003, decizia de principiu de a se debarasa de Arafat, fara a preciza in ce fel.
Marina Constantinoiu

×
Subiecte în articol: externe arafat