x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şi SUA simplifică procedura de adopţie pentru orfani

Şi SUA simplifică procedura de adopţie pentru orfani

19 Ian 2010   •   00:00

Statele Unite au anunţat că vor simplifica procedurile de adopţie pentru orfani haitieni. Noua legislaţie va autoriza transferul acestora pe teritoriul american fără ca ei să aibă nevoie de un paşaport sau de toate documentele administrative furnizate de Haiti, relatează AFP. Franţa a anunţat luni o măsură asemănătoare.



Secretarul pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, a declarat că acest gest a fost făcut din cauza catastrofei umanitare provocată de cutremurul de marţea trecută. Concret, arată Mediafax, familiile americane candidate la adoptarea de orfani haitieni nu vor mai aştepta ca Guvernul haitian, foarte afectat de cutremur, să furnizeze toate documentele şi autorizările necesare transferării copilului către Statele Unite.

Napolitano a avertizat însă că măsura va fi aplicată de la caz la caz copiilor "care au fost identificaţi în mod legal ca orfani" de autorităţile haitiene şi care sunt pe cale să fie adoptaţi de familii americane.

Napolitano a declarat că, în opinia Washingtonului, prioritară este reunirea familiilor în Haiti, în urma catastrofei de săptămâna trecută. Însă, "acest gest umanitar faţă de orfanii care îndeplinesc condiţiile pentru a fi adoptaţi în Statele Unite le va permite acestora să primească atenţia de care au nevoie", a precizat secretarul american.

Potrivit UNICEF, aproximativ două milioane de copii au fost direct sau indirect afectaţi de cutremurul care a avut loc marţi în Haiti.

×
Subiecte în articol: sport