x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siberia: Animalele unui circ au murit intoxicate cu gaze de eşapament

Siberia: Animalele unui circ au murit intoxicate cu gaze de eşapament

23 Dec 2009   •   00:00

Şapte tigri şi un leu, aparţinând unui circ din Rusia aflat în turneu în Siberia, au murit în camionul în care erau transportaţi, probabil intoxicaţi cu gaze de eşapament, a anunţat poliţia locală, informează AFP.



Cele opt animale, şapte tigri bengalezi şi un leu, aparţineau circului "Metcita", au fost găsite moarte în cuştile în care erau transportate. "Avem nevoie de o expertiză pentru a stabili cauzele morţii acestor animale, însă conform unei ipoteze preliminare se pare că au fost ucise de gazele de eşapament", se precizează într-un comunicat al serviciului de presă al poliţiei din Iakuţk, capitala republicii Iakuţia (Siberia orientală).

Conform unui reprezentant al circului Sahatsirk, din Iakuţia, citat de agenţia RIA-Novosti, animalele au murit din cauza efectului combinat al gazelor de eşapament şi a temperaturilor extrem de scăzute din această parte a Rusiei. Cuştile animalelor nu erau încălzite iar în regiunea Iakuţk temperatura în ultimele zile a coborât până la -38 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: externe