x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sicilia, zguduită de două cutremure

Sicilia, zguduită de două cutremure

08 Noi 2009   •   00:00

Două cutremure, între care unul cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, s-au produs în această dimineaţă în regiunea Messina, din estul Siciliei. Primul seism, cu magnitudinea de 3 grade, s-a produs la ora 06.50 GMT (08.50, ora României), iar cel de-al doilea, mai puternic, a fost înregistrat un minut mai târziu, în aceeaşi zonă.



Epicentrul celui de-al doilea seism a fost localizat la o adâncime de circa 22 de kilometri, potrivit AFP, citată de Mediafax.
Acesta a fost resimţit în toată Sicilia, inclusiv pe coasta de vest, la Palermo. Acest seism a generat panică în localităţile cele mai apropiate de epicentru şi oamenii au ieşit pe străzi, a anunţat serviciul de protecţie civilă, precizând că până în prezent nu au fost semnalate pagube.

În urmă cu trei săptămâni, un seism de magnitudine 4,1 pe scara Richter s-a produs la nord-est de Parma, în regiunea Emilia-Romagna.

La 6 aprilie, un cutremur cu magnitudinea de 5,8 produs în regiunea L'Aquila, la o sută de kilometri nord-est de Roma, a provocat moartea a aproximativ 300 de persoane.

×
Subiecte în articol: externe