x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi, "finita la comedia": sentinţa de patru ani de închisoare cu executare a fost deja redusă la 12 luni

Silvio Berlusconi, "finita la comedia": sentinţa de patru ani de închisoare cu executare a fost deja redusă la 12 luni

26 Oct 2012   •   17:35
Silvio Berlusconi, "finita la comedia": sentinţa de patru ani de închisoare cu executare a fost deja redusă la 12 luni
Sursa foto: VINCENZO PINTO/AFP
UPDATE 19:27 - Sentinţa de patru ani de închisoare în cazul fostului premier italian Silvio Berlusconi a fost deja redusă la un an, dat fiind că fostul premier beneficiază de o amnistie, în virtutea unei legi  adoptată în 2006 de fostul Guvern de stânga pentru reducerea numărului deţinuţilor.

Cel mai probabil însă, Silvio Berlusconi nu va face nicio zi de închisoare, întrucât, conform sistemului judiciar italian, sentinţa trebuie confirmată de instanţele superioare pentru a deveni definitivă şi a fi aplicată. Conform AFP, avocaţii lui Berlusconi vor contesta în apel decizia Tribunalului de primă instanţă din Milano, iar, ulterior, se poate merge până la Curtea de Casaţie, aplicarea pedepsei fiind suspendată până la confirmarea definitivă a acesteia.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar de fraudă fiscală, informează BBC.

Berlusconi a fost condamnat pentru fraudă fiscală din cauza achiziţiei de către grupul Mediaset a drepturilor de difuzare a unor filme americane.

Procurorii susţin că o parte din sumele trecute drept cheltuieli pentru cumpărarea drepturilor de difuzare a filmelor au fost sifonate către fonduri ilegale, reducându-se astfel şi obligaţiile fiscale ale Mediaset - una dintre companiile lui Berlusconi.

Instanţa l-a condamnat, alături de alţi 10 inculpaţi, la plata unor daune de 10 milioane de euro.

Conform agenţiei Ansa, citată de BBC, Berlusconi nu va mai putea deţine funcţii pubice, dacă sentinţa de astăzi va fi confirmată şi de o instanţă superioară. Dealtfel, chiar Berlusconi a anunţat recent că nu va mai candida pentru un nou mandat de premier.

Procesul a durat şase ani.

Fostul premier italian va face apel.

×