x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi s-a externat după operaţia pe cord deschis

Silvio Berlusconi s-a externat după operaţia pe cord deschis

05 Iul 2016   •   14:31
Silvio Berlusconi s-a externat după operaţia pe cord deschis

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost externat marţi din spitalul San Raffaele din Milano, după operaţia pe cord deschis suferită în urmă cu trei săptămâni, relatează AFP, DPA şi Ansa.

'A fost o încercare extrem de dureroasă, nu credeam că va fi atât de rău. Acum mă simt puţin mai bine', le-a declarat Berlusconi reporterilor, la ieşirea din spital.

'Acum urmează două luni de convalescenţă, apoi voi fi din nou util Italiei şi italienilor', a adăugat el, vizibil slăbit, vorbind despre 'o lipsă preocupantă de lideri în Italia'.

Întrebat dacă se simte 'încă un lider', fostul premier a răspuns: 'Sper că nu va fi nevoie, dar, dacă va fi, sper să am puterea să dau sfaturi'.

Potrivit lui Berlusconi, partidul său Forza Italia va face campanie împotriva reformelor constituţionale propuse de guvern şi care vor fi supuse unui referendum în luna octombrie.

Pe 14 iunie, Berlusconi a fost supus unei intervenţii care a durat în jur de patru ore, timp în care medicii i-au implantat o valvă nouă pentru a-i trata 'o insuficienţă aortică severă'.

Pacientul va urma un program de recuperare la locuinţa sa din Arcore, în apropiere de Milano, sub supravegherea medicilor care l-au operat.

Silvio Berlusconi a fost internat pe 7 iunie, la două zile după ce suferise simptome de insuficienţă cardiacă.

Dacă medicii nu ar fi intervenit, exista o probabilitate de 10% ca bolnavul să moară până la sfârşitul anului, a indicat Alberto Zangrillo, doctorul personal al magnatului.

Silvio Berlusconi, care va împlini 80 de ani în septembrie, a fost prim-ministru al Italiei în 1994, 2001-2006 şi 2008-2011. În 2013 a fost exclus din parlament în urma unei condamnări pentru fraudă fiscală, dar a rămas şeful partidului conservator de opoziţie Forza Italia.

În ultimele luni a mai fost spitalizat la San Raffaele de două ori, în decembrie pentru a i se înlocui un pacemaker, iar în martie pentru o operaţie de cataractă. Istoricul său medical mai include o intervenţie chirurgicală, efectuată în SUA, pentru îndepărtarea unui cancer la prostată. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi