x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi: "Se plănuieşte o lovitură de stat şi îndepărtarea mea de la putere"

Silvio Berlusconi: "Se plănuieşte o lovitură de stat şi îndepărtarea mea de la putere"

15 Iun 2009   •   00:00
Silvio Berlusconi: "Se plănuieşte o lovitură de stat şi îndepărtarea mea de la putere"

Premierul italian se află din nou în centrul atenţiei. Silvio Berlusconi susţine că Italia este ţinta unui complot din partea unor forţe care vor să impună un lider care nu a fost votat. Potrivit The Times, acesta consideră că toate scandalurile în care a apărut numele lui au fost nişte "comploturi".



"Există o campanie de scandaluri împotriva mea. Este un plan al cărui scop este să îl îndepărteze pe premier şi să pună în locul său o persoană care nu a fost votată de italieni. Dacă aceasta nu este subversiune, spuneţi-mi ce este", a declarat premierul italian.

Potrivit lui Massimo d'Alema, fostul premier de centru-stânga, Berlusconi "se simte rupt în două, iar credibilitatea lui a fost grav afectată". Din acest motiv, pot să apară "momente imprevizibile de conflict în care opoziţia va trebui să îşi asume responsabilitatea", informează antena3.ro.

"Berlusconi este un bărbat care nu îşi poate accepta declinul politic şi uman, mânat de mitul tinereţii veşnice", a mai spus d'Alema.

Silvio Berlusconi a fost implicat în mai multe scandaluri, în ultima perioadă. În urmă cu zece zile, presa spaniolă a publicat fotografii de la vila premierului, în care acesta apare alături de mai multe tinere dezbrăcate şi de bărbaţi care fac nudism. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe