x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi, condamnat la un an de închisoare pentru publicarea unei interceptări telefonice

Berlusconi, condamnat la un an de închisoare pentru publicarea unei interceptări telefonice

07 Mar 2013   •   14:15
Berlusconi, condamnat la un an de închisoare pentru publicarea unei interceptări telefonice

Un tribunal italian l-a condamnat pe fostul premier Silvio Berlusconi la un an de închisoare pentru că ar fi aranjat ca o interceptare telefonică a rivalului său politic, Piero Fassino, să fie publicată de ziarul Il Giornale, condus de fratele său, Paolo Berlusconi.

Este de aşteptat ca Berlusconi să facă apel la decizie. În prezent, fostul premier se judecă la apel pentru o altă condamnare primită, urmând ca sentinţele în alte două cazuri în care este inculpat să fie date în viitorul apropiat.

Este vorba de un caz de fraudă şi un alt caz în care este acuzat că ar fi plătit o minoră pentru servicii sexuale.

Cazul în care Berlusconi a făcut deja apel implică tot frauda, actuala sentinţă fiind de un an de închisoare.

Il Giornale a obţinut stenogramele interceptării unei convorbiri între preşedintele Partidului Democrat, Piero Fassino (rivalul de atunci al lui Berlusconi) şi preşedintele companiei de asigurări Unipol.

Unipol încerca să preia banca BNL, în 2005, magistraţii având suspiciuni (pentru care au interceptat convorbirea) că preluarea conţine elemente ilegale.

Publicarea stenogramelor în ziarul fratelui lui Berlusconi a încălcat legea secretului de stat, Silvio Berlusconi fiind bănuit că ar fi intervenit pentru ca înregistrările să fie predate ziarului. 

×