x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusoni, în mijlocul unei anchete care cercetează modul în care fostul premier italian a vândut clubul AC Milan

Silvio Berlusoni, în mijlocul unei anchete care cercetează modul în care fostul premier italian a vândut clubul AC Milan

22 Mar 2018   •   12:26
Silvio Berlusoni, în mijlocul unei anchete care cercetează modul în care fostul premier italian a vândut clubul AC Milan
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Procuratura din Milano a deschis o investigaţie legată de vânzarea clubului de fotbal AC Milan, al fostului premier italian Silvio Berlusconi, către magnatul chinez Li Yonghong, cel care a preluat, începând din aprilie 2017, 99,93% din capitalul grupării din Serie A, anunţă presa italiană, citată de agenţia EFE. 

Procurorii, care nu anchetează pentru moment nicio persoană concretă şi niciun delict, au decis să demareze această investigaţie după ce Unitatea de Informaţii Financiare (UIF) a Băncii Italiei a semnalat Gărzii Financiare trei operaţiuni financiare suspecte, legate de vânzarea clubului către magnatul chinez. 

În următoarele zile, anchetatorii vor analiza notificările respective, pentru a stabili posibilele răspunsuri pe care le-ar putea da. Această anchetă a demarat în aceeaşi zi în care cotidianul Corriere della Sera a asigurat, într-un articol, că societatea condusă de Li, Jie Ande, se află în insolvenţă. 

Conform ziarului italian, tribunalul din oraşul chinez Shenzhen a declarat deja falimentul societăţii respective, după ce două bănci chineze l-au acţionat în justiţie pe patronul lui AC Milan pentru nereturnarea unor împrumuturi. 

Respectivele acţiuni în justiţie au fost iniţiate, se pare, înainte ca omul de afaceri chinez să finalizeze, în aprilie 2017, achiziţionarea clubului AC Milan, pe care Silvio Berlusconi l-a patronat timp de peste trei decenii. 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi ac milan