x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sirenele de raid aerian au pornit în estul și sudul Ucrainei

Sirenele de raid aerian au pornit în estul și sudul Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |    01 Ian 2024   •   16:40
Sirenele de raid aerian au pornit în estul și sudul Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Sirenele de raid aerian au pornit luni în estul și sudul Ucrainei. Asta după ce în jurul Anului Nou rușii au folosit un număr record de drone, așa cum susțin ucrainenii, potrivit Sky News.

Sirenele avertizează asupra unor atacuri ale avioanelor de luptă și ale dronelor rusești. În mesajele postate pe Telegram, reprezentanții Forțelor Aeriene ucrainene au avertizat cu privire la mai multe atacuri cu drone și la activitatea avioanelor de vânătoare făcând apel la populație să se adăpostească.

Avertizările au fost emise în regiunile centrale Zaporojia, Dnipropetrovsk și Kirovohrad, precum și în părți din Donețk.

Au fost emise avertizări pentru regiunile sudice de coastă Nikolaiv și Herson.

„Mai multe grupuri" de drone au fost, de asemenea, observate în regiunea Sumî, aproape de granița estică cu Rusia. Acestea „se îndreaptă spre sud/sud-vest", spre coastă, au adăugat cei de la forțele aeriene.

Avertismentul a fost lansat după ce luni dimineața au fost auzite sirenele de raid aerian în întreaga Ucraină. De asemenea, pe parcursul nopții, rușii au folosit un nuăr record de drone, susțin ucrainenii. Este vorba despre 90 de drone lansate în orele premergătoare zilei de Anul Nou.

Reprezentanții Forțelor Aeriene ucrainene susțin că 87 de drone au fost doborâte.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: raid aerian ucraina