x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria: Amnistie generală pentru "crimele comise în timpul mişcărilor de stradă"

Siria: Amnistie generală pentru "crimele comise în timpul mişcărilor de stradă"

16 Ian 2012   •   09:15
Siria: Amnistie generală pentru "crimele comise în timpul mişcărilor de stradă"

Presedintele sirian, Bachar Al-Assad, a semnat un decret de "amnistie generala" pentru crimele comise in timpul miscarilor de strada impotriva regimului sau izbucnite in luna martie anul trecut.

"Presedintele Al-Assad a promulgat un decret care stipuleaza acordarea unei amnistii generale pentru crimele comise in perioada evenimentelor in perioada dintre 15 martie 2011 si 15 ianuarie 2012", relateaza AFP, citata de Agrepres.

In ultimele saptamani, autoritatile siriene au anuntat eliberarea mai multor mii de persoane ce au fost implicate in miscarile de strada, dar care "nu au mainile patate de sange". De asemenea, la inceputul lunii noiembrie, guvernul de la Damasc a promis amnistierea militantilor inarmati care se predau politiei in termen de 8 zile.

Pe 31 mai, presedintele Al-Assad a decretat o amnistie generala pentru toti detinutii politici, inclusiv membrii miscarii Fratii Musulmani, iar pe 21 iunie a mai decretat o amnistie generala pentru toate "crimele" comise de manifestanti inainte de 20 iunie, conform agentiei siriene.

×
Subiecte în articol: siria amnistie generala al-assad