x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria confirmă că a cerut sprijin militar Rusiei

Siria confirmă că a cerut sprijin militar Rusiei

30 Sep 2015   •   15:45
Siria confirmă că a cerut sprijin militar Rusiei

Preşedinţia siriană a confirmat, miercuri, că şeful statului sirian Bashar al-Assad i-a solicitat ajutor militar omologului său rus Vladimir Putin, informează AFP.

'Forţele aeriene ruse au fost trimise în Siria în urma unei solicitări din partea statului sirian, solicitare formulată prin intermediul unei scrisori a lui Al-Assad (...), în cadrul iniţiativei preşedintelui Putin de contracarare a terorismului', precizează un comunicat al preşedinţiei siriene.

Vladimir Putin a obţinut, miercuri, undă verde din partea Senatului rus pentru lovituri aeriene de susţinere a armatei lui Al-Assad. Kremlinul a precizat că preşedintele sirian a fost cel care a solicitat acest ajutor din partea Moscovei.

O sursă militară siriană a calificat decizia rusă ca fiind 'pozitivă şi naturală între state aliate şi între prieteni'. 'Un demers practic şi serios a fost demarat astăzi, pentru a se pune capăt cancerului care se întinde în lume şi a scurta perioada pentru a-l elimina', a precizat această sursă pentru AFP, sub acoperirea anonimatului.

'Coordonarea va căpăta acum o altă dimensiune, peste cea care exista până în prezent, şi se va extinde pentru a include domenii precum acţiuni de recunoaştere, căutarea de informaţii şi desemnarea ţintei în conformitate de necesităţile pe teren', a adăugat această sursă.

Potrivit acestui responsabil militar, 'iniţiativa rusă este apogeul unei coordonări continue şi vechi între cele două ţări'.

×