x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SIRIA-IRAN / Experiment chimic incheiat prost

SIRIA-IRAN / Experiment chimic incheiat prost

de Irina Cristea    |    19 Sep 2007   •   00:00

Un expriment militar siriano-iranian realizat in urmă cu aproape două luni s-a soldat cu moartea a zeci de ingineri şi ofiţeri din cele două ţări.

Potrivit publicaţiei Jerusalem Post, experimentul a avut loc la data de 23 iulie, cănd o echipă de experţi din Iran şi Siria a incercat să monteze un focos chimic pe o rachetă de tip Scud. Din motive necunoscute, a avut loc o explozie, misiunea a fost ratată şi zeci de persoane aflate au murit din pricina agenţilor chimici letali, inclusiv a gazului sarin, răspăndiţi in atmosferă.

Informaţiile publicate de cotidianul israelian apar in contextul in care Siria critică SUA, acuzănd răspăndirea de informaţii false privind o aşa-zisă cooperare nucleară intre Siria şi Coreea de Nord. Pe acest fond au intervenit şi date despre un raid aerian pe care aviaţia israeliană l-ar fi desfăşurat in această lună desupra teritoriului sirian. Postul de televiziune Sky News anunţa azi că in acel raid au fost distruse facilităţi nucleare ale regimului de la Damasc.

×
Subiecte în articol: externe