x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siteurile care monitorizează fraudele electorale din Rusia au picat în ziua alegerilor

Siteurile care monitorizează fraudele electorale din Rusia au picat în ziua alegerilor

de Mediafax    |    04 Dec 2011   •   06:04
Siteurile care monitorizează fraudele electorale din Rusia au picat în ziua alegerilor

Cel putin cinci siteuri de Internet independente din Rusia erau inaccesibile in aceasta dimineata, in ziua alegerilor legislative din Rusia, a constatat AFP dupa ce postul de radio Ecoul Moscovei a denuntat un atac informatic.

In afara de Ecoul Moscovei, siteurile cotidianului Kommersant, saptamanalului New Times, organizatiei neguvernamentale Golos care inventariaza fraudele electorale si site-ul intercativ Carta fraudelor erau inaccesibile.

Postul de radio Ecoul Moscovei, principalul radio din Rusia care ofera informatii independente, a fost tinta unui atac informatic azi dimineata pe siteul sau de internet si denunta tentative de cenzura in ziua alegerilor legislative.

"Atacul asupra site-ului in ziua alegerilor este clar o tentativa de a impiedica publicarea informatiilor despre fraude", scrie redactorul-sef al postului de radio, Aleksei Venediktov, pe contul sau de Twitter.

Potrivit ultimului sondaj al institutului independent Levada, partidul lui Vladimir Putin, a carui lista este condusa de presedintele Dmitri Medvedev, era creditat cu 56 la suta din intentiile de vot in noiembrie, dupa ce a pierdut 12 puncte intr-o luna.

In fata acestei situatii, autoritatile au incercat sa mobilizeze alegatorii prin toate mijloacele, exercitand presiuni asupra administratiei si salariatilor, potrivit opozitiei si mai multor organizatii neguvernamentale.

Pentru a impiedica orice reuniune de contestare, miscarea de tineret pro-Kremlin Nasi (Ai Nostri) a anuntat ca va strange pana la 15.000 de militanti in centrul Moscovei in momentul alegerilor legislative pentru a "neutraliza" orice actiune de contestare a scrutinului.

×