x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situaţia la centrala nucleară Fukushima, în continuare gravă

Situaţia la centrala nucleară Fukushima, în continuare gravă

20 Mar 2011   •   09:52
Situaţia la centrala nucleară Fukushima, în continuare gravă
Sursa foto: /Reuters

157201-.jpgCompania TEPCO a anunţat că presiunea la reactorul numarul 3 a crescut din nou, dar a asigurat că se fac eforturi pentru reducerea ei treptată.

Potrivit BBC, echipele de intervenţie au reuşit să conecteze pompele de răcire la reţeaua electrică şi vor începe să le alimenteze cu electricitate în cursul zilei de azi.

Agenţia Kyodo News relatează că la reactorul numarul 4 s-au încheiat operaţiunile de stropire cu apă, iar la reactorul 6 pompele ar fi fost deja reactivate, iar temperatura din centrul acestuia a început să scadă.

Japonia nu va extinde aria de evacuare a populaţiei

Agenţia pentru Securitate Nucleară japoneză a anunţat, astăzi, că nu va extinde aria de evacuare de 20 de kilometri din jurul centralei de la Fukushima, în ciuda faptului că au fost depistate niveluri înalte de radioactivitate în lapte, în zone aflate în apropierea centralei.

Potrivit Kyodo, ministerul Sănătăţii a detectat faptul că laptele din localitatea Kawamata, din provincia Fukushima, a depăşit în ultimele două zile limitele permise de iod radioactiv, cu toate că aşezarea se află la 45 de kilometri de centrală, respectiv în afara zonei de evacuare, dar şi a razei de 30 de kilometri în care măsurile de precauţie trebuie să fie cât mai mari.

De asemenea, presa locală anunţă că au fost descoperite urme de iod radioactiv şi în zone mai îndepărtate, cum ar fi Tokio şi împrejurimile acestuia, adică la circa 250 de kilometri sud de centrala de la Fukushima, cu toate că nivelurile detectate nu reprezintă un risc pentru sănătate, potrivit guvernului. (V.M.)

×