x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situație DRAMATICĂ în Mariupol. Risc de epidemii din cauza a mii de cadavre aflate sub dărâmături

Situație DRAMATICĂ în Mariupol. Risc de epidemii din cauza a mii de cadavre aflate sub dărâmături

28 Apr 2022   •   16:45
Situație DRAMATICĂ în Mariupol. Risc de epidemii din cauza a mii de cadavre aflate sub dărâmături
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Mariupol avertizează asupra pericolului izbucnirii de epidemii din cauza a mii de cadavre care au rămas sub dărâmături, transmite CNN.

DIn cei 450.000 de locuitori ai orașului, au mai rămas circa 100.000 de persoane deși trăiesc în condiții de igienă precară.

Consiliul municipal spune că există risc de holeră, dizenterie și Escherichia coli, infecție bacteriană care poate provoca dureri severe de stomac, diaree cu sânge și insuficiență renală. Situația se va înrăutăți odată cu încălzirea vremii. 

„Deja temperatura aerului a ajuns la 20 de grade Celsius. Epidemii puternice și mortale ar putea izbucni în curând în oraș, din cauza lipsei de aprovizionare centralizată cu apă și de canalizare, a descompunerii a mii de cadavre sub dărâmături și a lipsei catastrofale de apă potabilă și de alimente. Ocupanții nu pot asigura populației existente hrană, apă și medicamente. Sau nu sunt pur și simplu nu sunt interesați de acest lucru. Ei blochează toate încercările de evacuare. Dacă nu vor pleca, oamenii vor muri. Acum, Mariopolul se află în ruină iar condițiile de viață sunt medievale. Este nevoie de o evacuare imediată și completă", a spus primarul orașului Mariupol, Vadym Boychenko.

×
Subiecte în articol: mariupol epidemii