x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situaţie INCREDIBILĂ la şcoală: Unde a fost aşezat un băieţel aflat în scaun cu rotile pentru fotografia de absolvire (VIDEO)

Situaţie INCREDIBILĂ la şcoală: Unde a fost aşezat un băieţel aflat în scaun cu rotile pentru fotografia de absolvire (VIDEO)

24 Dec 2012   •   13:32
Situaţie INCREDIBILĂ la şcoală: Unde a fost aşezat un băieţel aflat în scaun cu rotile pentru fotografia de absolvire (VIDEO)

Părinţii unui băieţel ţintuit într-un scaun cu rotile vor să dea în judecată Departamentul de Educaţie NSW din Australia pentru discriminare.

Luke Smith, de 11 ani, care nu suferă de dizabilitate mintală a fost aşezat în spatele colegilor lui pentru fotografia făcută cu ocazia absolvirii celui de-al şaselea an la Şcoala Publică Baresfield, New Castle.

În imaginea care ar fi trebuit să surprindă un moment destul de important pentru Luke nu poate fi văzut decât scaunul cu rotile al băiatului şi acesta întrezărindu-se doar printre picioarele celorlalţi colegi.

"Nu-mi venea să cred ce văd. Sunt şocată. Dacă nu s-ar fi aflat în scaunul cu rotile, băiatul meu se putea vedea în acea fotografie. Am întrebat dacă acea fotografie a fost un instantaneu, mi s-a răspuns că nu. Că totul a fost plănuit. A terminat ultimul an, iar acea imagine trebuia să fie o amintire, ceva la care să se uite peste ani", a declarat mama lui Luke.

Purtătorul de cuvânt al unităţii de învăţământ susţine că nu ştie cum s-a întâmplat aşa ceva. "Au repetat pentru acea fotografie şi, undeva, la un moment dat, băiatul a ajuns în altă parte. Elevii au fost grupaţi în ordine alfabetică şi, pentru că numele lui este Smith, a ajuns undeva în spate. Nu este vorba despre discriminare. A fost doar o neînţelegere", a spus bărbatul.

×