x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situaţie stînjenitoare pentru SUA - Nelson Mandela, pe lista teroriştilor

Situaţie stînjenitoare pentru SUA - Nelson Mandela, pe lista teroriştilor

01 Mai 2008   •   00:00

Nelson Mandela, laureat al premiului Nobel pentru Pace şi un simbol al libertăţii, figurează pe lista  celor care au nevoie de aprobare specială pentru a intra în Statele Unite, relatează USA Today



Nelson Mandela, laureat al premiului Nobel pentru Pace şi un simbol al libertăţii, figurează pe lista  celor care au nevoie de aprobare specială pentru a intra în Statele Unite, relatează USA Today, în ediţia electronică.

 Secretarul american de Stat Condoleezza Rice a declarat că situaţia este "stînjenitoare", în timp ce unii membri ai Congresului au promis să rezolve această situaţie.

 Necesitatea unei vize speciale de intrare în Statele Unite se aplică fostului lider sud-african Nelson Mandela, precum şi Congresului Naţional African (ANC), o organizaţie care lupta împotriva politicii de apartheid, desemnată oficial grupare teroristă în anii '70-'80 de minoritatea albă aflată la conducerea ţării.

 Congresmenul Howard Berman, preşedintele Comisiei pentru Relaţii Internaţionale din Camera Reprezentanţilor, a iniţiat un proiect de lege pentru eliminarea actualilor şi foştilor lideri ANC de pe lista de supraveghere. Susţinătorii lui Mandela speră că acesta va fi adoptat înainte ca liderul sud-african să împlinească 90 de ani, la 18 iulie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe