x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situaţie terifiantă: Familiile sunt forţate sa îşi căsătorească tinerele fete pentru a avea ce să mânânce

Situaţie terifiantă: Familiile sunt forţate sa îşi căsătorească tinerele fete pentru a avea ce să mânânce

27 Sep 2012   •   06:41
Situaţie terifiantă: Familiile sunt forţate sa îşi căsătorească tinerele fete pentru a avea ce să mânânce

Eaman este pe cale sa se casatoreasca, dar nu va fi nici o nunta ca in basme. Ea nu stie cine este sotul ei sau unde isi va petrece restul vietii, numai ca, daca nu se casatoreste in urmatoarele cateva saptamani, ea si fratii ei vor muri de foame.

Eaman pare mult mai tanara decat cei 16 ani pe care ii are. Ea nu a mancat o masa adecvata de cateva saptamani, familia ei supravietuieste din resturi. Fratii ei isi cauta in fiecare zi ceva de lucru dar nu sunt locuri de munca nicaieri.

Tragic, dar nu este singura familie in acest caz. Peste mizeria din Yemen, parintii disperati sunt fortati din ce in ce mai mult sa-si casatoreasca ficele doar pentru ca acestia sa poata manca.

Potrivit dailymail, conform Organizatiei Natiunilor Unite, aporximativ cinci milioane de oameni au nevoie urgenta de ajutor umanitar si aproape un milion de copii sunt in risc de malnutritie severa.

Fii vaduvei, Salama, mama Eamanei, se duc saptamanal in piata pentru a lucra din cand in cand ca hamali, in timp ce ea si ficele ei impletesc cosuri, dar nici asa nu se descurca.Asadar, zestrea din casatoria Eamanei face diferenta intre viata si moarte.
In satul Al Habeil, exista doar doua sonde de lucru deschise, una pentru apa potabila si alta pentru a iriga plantatiile.

×
Subiecte în articol: familie casatorie foamete