x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Slovenia, pregătită să primească mii de refugiați

Slovenia, pregătită să primească mii de refugiați

14 Sep 2015   •   20:20
Slovenia, pregătită să primească mii de refugiați
Sursa foto: Foto: MTI

Slovenia este gata să primească 'câteva mii' de imigranţi în cazul în care refugiaţii se vor îndrepta către această ţară după închiderea, de către Budapesta, a frontierei sârbo-ungare, a anunţat luni Ministerul de Interne sloven, relatează AFP.

'În cazul sosirii neaşteptate a unui număr mare de refugiaţi, Slovenia ar putea oferi adăpost câtorva mii dintre aceştia. Capacitatea noastră de a-i găzdui creşte de la o zi la alta', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Bostjan Sefic.

Ministerul le-a cerut autorităţilor locale şi cetăţenilor să dea dovadă de solidaritate şi să-i primească pe imigranţi dacă va fi necesar.

Slovenia, o ţară mică la graniţa cu Croaţia, Ungaria, Italia şi Austria, ar putea deveni un punct de trecere major pentru miile de imigranţi care încearcă zilnic să ajungă în Europa de vest din Serbia.

Ungaria, tranzitată până acum de circa 200.000 de persoane în acest an, doreşte să pună în vigoare marţi o nouă legislaţie pentru a face frontiera sa cu Serbia de netrecut pentru imigranţi, o măsură de natură să dirijeze afluxul de refugiaţi către vest.

Poliţia slovenă a anunţat luni că a arestat un grup de 21 de imigranţi, în principal din Iran şi Afganistan, provenind din Ungaria şi care doreau să ajungă în Germania. Acesta este cel mai mare grup de imigranţi interceptaţi până în prezent în Slovenia. agerpres.ro

×