x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SMS-ul ucigaş panichează Egiptul

SMS-ul ucigaş panichează Egiptul

de Irina Cristea    |    26 Mar 2009   •   00:00

O durere cumplită de cap, urmată de o hemoragie cerebrală şi de moarte. Toate acestea sunt provocate de un SMS de origine necunoscută.



Acesta este zvonul care seamănă atâta teroare în Egipt, încât autorităţile au luat măsura fără precedent de a-i bloca răspândirea şi de a-l contracara. Misiune extrem de dificilă, însă, mai ales că un rol important în "zvonistică" îl au mass-media egiptene. Un cotidian a relatat, chiar ieri, despre cazul unui bărbat care-a căzut ca fulgerat în Mallawi, la sud la Cairo. "A murit vomând sânge, după ce a suferit un atac cerebral. Cu puţin timp înainte, citise un SMS venit de la un număr necunoscut care începea cu simbolul (+) şi se încheia cu succesiunea (111)", scrie Egyptian Gazette.

Că e vorba de o treabă serioasă sunt convinşi cei mai mulţi dintre egipteni. Cu toate acestea, agenţia oficială Mena, invocă "surse oficiale" din cadrul serviciilor de securitate care dezmint că "surse străine, necunoscute, le trimit cetăţenilor SMS-uri în urma cărora destinatarii încep să aibă dureri de cap insuportabile, urmate de hemoragie cerebrală şi dece". Atât ministerul Sănătăţii, cât şi cel al Internelor s-au mobilizat pentru a calma populaţia, redactând comunicate în care se arată că serviciilor medicale nu le-a fost transmis nici un caz asemănător celui descris în presă.

Trei persoane au fost deja arestate sub bănuială că s-ar afla la originea zvonului.

×
Subiecte în articol: externe