x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soc la Chisinau - Fiul lui Voronin, rapit

Soc la Chisinau - Fiul lui Voronin, rapit

de Vitalie Calugareanu    |    19 Ian 2006   •   00:00
Soc la Chisinau - Fiul lui Voronin, rapit
Corespondenta din Chisinau
Fiul liderului de la Chisinau, Vladimir Voronin, Oleg, a disparut marti, la Moscova, familia temandu-se ca ar fi fost rapit.

Ziaristii de la Chisinau au aflat ieri ca fiul presedintelui Voronin, Oleg Voronin, ar fi fost rapit marti la Moscova cu tot cu garda de corp. Potrivit unor informatii de ultima ora, familia a pierdut contactul cu Oleg Voronin la numai cateva ore dupa ce o instanta de judecata din Republica Moldova l-a condamnat la 10 ani de inchisoare pe consilierul directorului general al Companiei energetice ruse RAO EAS, Valeriu Pasat, fost ministru al Apararii Republicii Moldova. Pasat a fost condamnat pentru comercializarea ilicita a 21 de avioane MIG-29 din dotarea Armatei Nationale a R. Moldova.

AMENINTARE. Marti, in cadrul unei emisiuni televizate difuzate de postul rusesc de televiziune "NTV", presedintele companiei RAO EaS, Anatolii Ciubais, a amenintat: "Sa nu se mire presedintele Voronin daca, foarte curand, va avea probleme extrem de serioase". Referindu-se la aceasta declaratie a fostului politician si actualului om de afaceri rus, ieri, consilierul presedintelui Voronin, Mark Tkaciuk, a declarat pentru agentia RIA-Novosti ca "tonul banditesc al amenintarilor lui Anatolii Ciubais nu este demn pentru un responsabil de un asemenea rang". (...) "Speram ca Anatolii Borisovici intelege ca este nu doar un liberal de drum lung, ci persoana oficiala ce reprezinta Federatia Rusa. Prin urmare, ar trebui sa se comporte nu dupa primul impuls, ci cu decenta, potrivit pozitiei sale", a mai spus consilierul presedintelui moldovean.

AFACERI NECURATE? Fiul presedintelui moldovean este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Moldova de peste Prut. Mai mult sau mai putin cinstite, activitatile din care castiga bani sunt legate, afirma presa de la Chisinau, si de cercurile mafiote moscovite.

Pana la inchiderea editiei, autoritatile de la Chisinau nici n-au confirmat, dar nici n-au infirmat informatiile despre disparitia fiului presedintelui.

BOGATANUL OLEG
In timp ce aproximativ o treime din moldoveni traiesc sub pragul de saracie, fiul presedintelui tarii scoate din buzunar bani. Si nu putini, pentru a-si satisface o mare slabiciune - pasiunea pentru masini. Pe langa Maybach-ul cumparat anul trecut, el are o Toyota Land Cruiser, un Mercedes 600, un Hummer si o modesta Skoda Octavia care i-a fost daruita de oamenii de afaceri din Chisinau in 2002. "Micul" Oleg este insa pasionat, in afara de caii-putere, si de jocurile de noroc. Presa de la Chisinau sustine ca cel putin de doua-trei ori pe luna, Oleg Voronin frecventeaza cazinourile din capitala Moldovei, jocurile la ruleta fiind printre preferatele sale.

×
Subiecte în articol: externe chisinau voronin