x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Socialiştii din Republica Moldova nu exclud organizarea de noi alegeri

Socialiştii din Republica Moldova nu exclud organizarea de noi alegeri

25 Feb 2019   •   13:13
Socialiştii din Republica Moldova nu exclud organizarea de noi alegeri

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi, a declarat, luni, după anunţarea rezultatelor preliminare ale scrutinului legislativ, că formaţiunea politică pe care o conduce ia în calcul posibilitatea organizării unor noi alegeri parlamentare anticipate.
Liderul PSRM a acuzat încălcarea legislaţiei electorale de unii dintre concurenţii de la alegerile de duminică şi a afirmat că va sesiza instituţiile statului cu privire la neregulile constatate. De asemenea, Zinaida Greceanîi a anunţat că va ataca rezultatele alegerilor şi la instanţele judecătoreşti.
"Noi avem mai multe întrebări şi neclarităţi în mai multe circumscripţii din ţară, inclusiv în circumscripţiile din regiunea transnistreană. (...) De aceea, noi urmează să depunem toate contestaţiile privind toate încălcările. Noi acum sistematizăm toate materialele până la urmă, după care vor fi sesizate toate organele respective, inclusiv şi CEC. Noi vom ataca şi în instanţa de judecată. Noi nu excludem că pot avea loc şi alegeri anticipate", a afirmat Greceanîi.
În urma scrutinului de duminică, PSRM a obţinut 31,32% din voturi în circumscripţia electorală naţională.
De altfel, Igor Dodon, care a condus PSRM până la preluarea funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova, a declarat, duminică, după ce a participat la vot, că, după alegeri, vor exista încercări de constituire a unei majorităţi, însă s-a arătat rezervat în privinţa şanselor de formare a acestei majorităţi.
"Primul lucru cel mai important este ca aceste alegeri totuşi să fie validate şi să fie legitime. Dacă alegerile vor fi validate şi legitime, după aceasta sunt diferite scenarii. Dacă un partid obţine majoritatea, şi acest lucru este posibil, atunci va fi o situaţie. Dacă nu va fi o majoritate parlamentară, atunci eu consider că vor fi încercări de a forma majorităţi parlamentare, dar avem riscul major să avem alegeri anticipate în decurs de următoarele luni", a afirmat Dodon. 

AGERPRES

×