x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Socrii premierului Scoției se află în Gaza. Yousaf: sunt blocați acolo

Socrii premierului Scoției se află în Gaza. Yousaf: sunt blocați acolo

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2023   •   18:28
Socrii premierului Scoției se află în Gaza. Yousaf: sunt blocați acolo
Sursa foto: Hepta

Socrii premierului Scoției, Humza Yousaf, se află în Gaza. Ei sunt blocați acolo din cauza conflictului care a izbucnit între Hamas și Israel, potrivit Reuters.

Liderul scoțian Humza Yousaf a declarat luni că părinții soției sale sunt „prinși în capcană" în Gaza. Yousaf se declară îngrijorat pentru cei doi deoarece se află în mijlocul unui conflict violent.

Părinții soției lui Yousaf își vizitau rudele din Gaza în momentul în care Hamas a lansat un atac surpriză asupra Israelului.

„După cum știți, soția mea este palestiniană, mama și tatăl ei, socrii mei, care locuiesc în Dundee, trăiesc în Scoția, se aflau în Gaza, ei se tem că în prezent sunt blocați în Gaza", a declarat Yousaf, potrivit The Herald.

Yousaf a mai spus că părinții soției sale au fost sfătuiți de autoritățile israeliene să plece deoarece „Gaza va fi efectiv distrusă".

„În ciuda eforturilor depuse de Ministerul britanic de Externe, nimeni nu le poate garanta o trecere sigură nicăieri. Mă aflu într-o situație în care, sincer, noapte de noapte, zi de zi, nu știm dacă soacra și socrul meu, care nu au nimic de-a face, așa cum nu au majoritatea locuitorilor din Gaza, cu Hamas sau cu vreun atac terorist, nu știm dacă vor reuși să treacă sau nu", a precizat premierul scoțian.

Yousaf, un musulman în vârstă de 38 de ani, este de la începutul anului liderul Partidului Național Scoțian, aflat la guvernare. El a devenit primul musulman care conduce o țară din Europa de Vest în istoria recentă.

(sursa: Mediafax)

×