x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soldaţii ruşi au furat cardul unei victime ale accidentului de la Smolensk

Soldaţii ruşi au furat cardul unei victime ale accidentului de la Smolensk

07 Iun 2010   •   00:00

Plăţi în valoare de aproape 1.500 de euro au fost făcute cu cardul de credit al unui pasager al avionului prezidenţial polonez, prăbuşit în aprilie la Smolensk, în Rusia. Prima din cele 11 plăţi a fost efectuată la 80 de minute de la producerea catastrofei, a anunţat purtătorul de cuvânt a Parchetului din Varşovia, Monika Lewandowska.

Oficialul a confirmat, astfel, informaţiile din presa poloneză, potrivit cărora un total de 1.400 de euro au fost extraşi din contul de card al lui Andrzej Przewoznik, directorul Consiliului pentru protecţia monumentelor de luptă şi martiriu. El a murit în accidentul avionului prezidenţial polonez de la 10 aprilie, când o delegaţie condusă de preşedintele Lech Kaczynski urma să ajungă la Katin pentru a comemora uciderea în 1940, de poliţia secretă a lui Stalin, a peste 20.000 de ofiţeri polonezi.

Cotidianul Rzeczpospolita şi Radio Zet au relatat duminică despre mai mulţi ofiţeri ai forţelor speciale ruse OMON, care au fost arestaţi în legătură cu furtul de pe cardul de credit. Ulterior, informaţiile au fost dezminţite de Ministerul rus de Interne.
Autorităţile poloneze au revenit cu precizarea că, dintr-o greşeală, au făcut referire la membri ai OMON şi că suspecţii sunt, de fapt, simpli soldaţi ruşi.

×
Subiecte în articol: externe