x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soldatul american suspectat de masacrarea a 16 civili afgani, transferat în SUA

Soldatul american suspectat de masacrarea a 16 civili afgani, transferat în SUA

16 Mar 2012   •   14:35
Soldatul american suspectat de masacrarea a 16 civili afgani, transferat în SUA

Soldatul american acuzat ca a ucis 16 sateni afgani, printre care noua copii si trei femei, urma sa fie transferat vineri la inchisoarea de maxima securitate Fort Leavenworth, din Kansas.

"In acest moment el este in tranzit catre baza Fort Leavenworth", a declarat CNN John Henry Browne, avocatul angajat de familia soldatului. Acesta a mai spus ca a vorbit la telefon cu clientul sau ale carui declaratii i s-au parut confuze, declarandu-se "ingrijorat de sanatatea mintala" a clientului sau.

Anterior, avocatul declarase ABC News ca militarul si colegii sai erau "foarte suparati", dupa ce, cu 24 de ore inaintea masacrului, un camarad al soldatilor fusese grav ranit in urma unei ambuscade provocata de talibani.

Militarul american, un sergent in varsta de 38 de ani, casatorit si tatal a doi copii, a parasit baza din districtul Panjwayi, in provincia Kandahar (sud), dupa care a ucis, in doua sate invecinate, 16 persoane, intre care numerosi copii si femei, potrivit primelor elemente ale anchetei. Ulterior, el a revenit la baza, unde s-a predat.

Militarul a fost transferat imediat in Kuwait, in asteptarea unei audieri in fata Curtii Martiale, in timp ce guvernul afgan a cerut ca soldatul sa fie judecat in Afganistan, in cadrul unui proces public.

×
Subiecte în articol: soldat masacru kansas american 16 afgani ucisi