x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Solistul grupului The Monkees a murit

Solistul grupului The Monkees a murit

01 Mar 2012   •   07:41
Solistul grupului The Monkees a murit

Davy Jones, solistul britanic al grupului american The Monkees, o trupa rock emblematica din anii '60, a murit in statul american Florida, in urma unei crize cardiace, la varsta de 66 de ani, a anuntat Biroul de medicina legala, citat de AFP.

"Biroul de medicina legala din al 19-lea district a fost informat in legatura cu moartea lui Davy Jones", au declarat specialistii din acest birou de medicina legala din statul Florida.

Potrivit site-ului TMZ.com, specializat in postarea de informatii despre vedete, cantaretul a murit in urma unei crize cardiace.

In anii 1960, grupul The Monkees, compus din americanii Micky Dolenz, Michael Nesmith, Peter Tork si britanicul Davy Jones, a devenit celebru gratie unor piese precum "I'm a Believer", "Hey Hey We're the Monkees", "Last Train to Clarksville", "Pleasant Valley Sunday", "A Little Bit Me, A Little Bit You" si "Daydream Believer".

Grupul The Monkees a fost lansat de producatorii serialului de televiziune "The Monkeys", difuzat intre anii 1966 si 1966, inspirat de filmul "A Hard Day's Night" al trupei britanice The Beatles. La inceput, cei patru muzicieni asigurau doar vocile pentru piesele difuzate in pauzele dintre episoadele acestui serial TV, ce erau ulterior lansate sub forma unor discuri single. Ei aveau insa posibilitati foarte limitate de a sustine concerte live si putine oportunitati de productie muzicala. Cu timpul, grupul The Monkeys a obtinut dreptul de a-si coordona si controla singur productia muzicala si a reusit sa sustina mai multe turnee si sa aiba numeroase aparitii live la posturile de televiziune. Albumele si discurile single ale trupei The Monkeys s-au vandut in peste 65 de milioane de copii.

×